3e Cigarette & AMG boot 1 minute leestijd

AMGCigarette AMG Electric Drive Concept Cigarette Racing powerboat
De samenwerking tussen Cigarette Racing en Mercedes-Benz AMG heeft na de 46′ Rider inspired by AMG en AMG Black Series 50′ Marauder weer een model opgeleverd, dit keer met een elektrische aandrijving. De SLS AMG Electric Drive heeft gefungeerd als inspiratie voor de Cigarette AMG Electric Drive Concept, die door maar liefst 12 elektromotoren wordt aangedreven. De snelste elektrische power-boat ter wereld is deze week onthuld op de Miami International Boat Show.

2400 KW
De boot is moeilijk te missen, tussen het overwegend wit en grijs van de boten tijdens de show, het AMG Electricbeam Magno geeft bijna licht, en verraad dat dit geen normale boot is. 2 aandrijfunits met elk 6 elektromotoren produceren in totaal 2.250 pk en 3.000 Nm koppel, waarmee het de snelste elektrische boot ter wereld is.
Onderin de boot zijn de batterijen geplaatst, net als in de SLS Electric Drive zijn dit modulair geplaatste Lithium-Ion cellen, 48 modules voor een totaal van 3456 cellen geeft 2400 kW aan stroom.Categorie