Koop Saab door NEVS afgerond 1 minute leestijd

Kai Johan Jiang Saab factory Trolhattan 2012
Op 31 augustus heeft het Chinees-Japanse NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB) de overname van Saab afgerond. De CEO Kai Johan Jiang maakte bekend dat begin 2014 de eerste electrische Saab op de markt gebracht zal worden. De auto gebaseerd op de Saab 9-3 en het Phoenix-platform zal niet het kenmerkende blauwe logo dragen, in overeenstemming met Scania en de vliegtuigen-tak Saab zal wel de merknaam gebruikt worden.

Trollhättan
Met de deal heeft NEVS de boedel overgenomen waaronder de fabriek, test- en laboratoriumfaciliteiten en de intellectuele eigendommen. Het bedrijf was al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto, dit zal nu worden voortgezet in Zweden.

Phoenix
Over het platform is de laatste tijd veel te doen, Victor Muller zou de rechten, of een licentie daarop, hebben verkocht aan Youngman in de tijd dat hij CEO was van Saab. Wie nu werkelijk de rechten bezit en een auto mag bouwen op het platform zal in de komende maanden of jaren nog moeten blijken.Categorie(ën)