Valt het doek voor Artega? 1 minute leestijd

Artega GT Autosalon Geneve 2011
Het kleine en nieuwe Duitse sportwagenmerk Artega heeft bij de rechtbank een insolventieverzoek gedaan. Het bedrijf dat eigendom is van Tresalia Capital bevind zich al enige tijd in financieel zwaar weer, gesprekken met een Aziatische investeerder liepen recent stuk. 5 jaar geleden onthulde Artega op de Frankfurt Motorshow zijn eerste model, de GT, een ontwerp van Henrik Fisker.

Tresalia Capital
De investeringsmaatschappij van Mexicaan María Asunción Aramburuzabala Larregui de Garza  werd in 2010 eigenaar van Artega. In de fabriek te Delbruck werken 34 mensen die maximaal 500 auto’s per jaar kunnen produceren. Op dit moment vinden nog gesprekken met andere partijen plaats, de auto van 1100 kg met 300 pk zou binnenkort ook als cabrio worden onthuld.Categorie(ën)