Eerste SUV cabrio lijkt werkelijkheid 1 minute leestijd

Range Rover Evoque Convertible Concept

TopGear reed in 2011 al met de DC100 Sport Concept, nu lijkt de Evoque het geschikte platform voor de eerste productie SUV cabrio. De Range Rover Evoque Convertible Concept zal debuteren tijdens de Autosalon Genève en lijkt productie rijp.

6 weken
Maximaal 6 weken zegt Land Rover nodig te hebben voor de beslissing of er voldoende interesse na afloop van de autobeurs in Zwitserland. Het zal wel nog 3 jaar duren voordat de auto in de showroom staat, met 75 kg extra gewicht. Mede door de complete uitrusting, lijkt het concept op een productie-rijpe publiekstest. Zo is de auto uitgerust met alle 4×4 techniek en comfort van de Evoque en wordt ook gedacht aan 2-wiel aandrijving.

Meerprijs
De meerprijs zal binnen de 15% extra gehouden worden, het gebrek van een vast dak lijkt wel een extra risico met zich mee te brengen. Daarvoor heeft Land Rover het ROPS (Roll Over Protections System) bedacht wat alle inzittenden zal beschermen tijdens een ongeval.Categorie(ën)