Lamborghini Concept S onder de hamer 1 minute leestijd

Lamborghini Concept S Gallardo Roadster Museo Lamborghini-1-4
Niet vaak komt er een concept car op een veiling, zeker niet van een merk als Lamborghini. Eind dit jaar zal RM Sotheby’s in New York de enige rijdende Concept S gaan veilen, verwachte opbrengst is ten minste $ 3 mln.

One-Off
Het ontwerp van de Lamborghini Concept S is op basis van de Gallardo en komt uit de periode dat de Belg Luc Donkerwolcke het Centro Stile bestierde. Onthulling van het model vond plaats op de 2005 Autosalon Genève en werd enthousiast ontvangen. Lamborghini wilde de wagen in kleine oplage bouwen, maar kwam niet verder dan 1 rijdend model en het model dat nu in het Museo Lamborghini staat.

Veiling
Net als de bijzondere Aventador J kan de nieuwe eigenaar ervoor kiezen om een kenteken op de auto te schroeven, de auto is straat-legaal en heeft de aandrijving van de standaard Gallardo. De vorige eigenaar heeft er in ieder geval weinig mee gereden, slechts 180 km is afgelegd en dat zal vooral het op en af rijden van evenementen zijn. De veiling zal plaatsvinden op 18 november in het Sotheby’s hoofdkantoor te New York en zal vergezeld worden door ten minste 30 andere topmodellen.Categorie