Hamilton wint kleurloze GP van Canada 1 minute leestijd

Lewis Hamilton Mercedes AMG F1 Grand Prix Canada 2015
Onbedreigd heeft Lewis Hamilton de Grand Prix van Canada gewonnen, voor teamgenoot Nico Rosberg en Williams coureur Valtteri Bottas. Max Verstappen finishte op plek 15, nadat hij 2 penalties had gekregen en vanaf de laatste plek moest starten. De race in Montreal staat normaliter garant voor spektakel, maar niet dit jaar, alleen de beide McLaren wagens en Roberto Merhi kwamen niet aan de finish.

Canada
De 7e Grand Prix van het 2015 seizoen zet de kleurloze reeks voort, terwijl in het verleden de grote prijs van Canada altijd garant stond voor spektakel. Lewis Hamilton wist op zaterdag overtuigend de Pole Position te pakken en reed zo eenvoudig naar de finishvlag. Halverwege de race waren er wel wat zaken waarmee hij rekening moest houden, de pitmuur merkte op dat zijn remmen naar een kritiek punt gingen, een probleem waardoor hij vorig jaar niet finishte.

McLaren
De gifbeker is nog lang niet leeg voor McLaren, ook in Canada konden Button en Alonso nog geen deuk in pakje boter slaan. Ze reden in het achterveld rond en parkeerde voortijdig de wagen in de pitbox.
Over 2 weken is de volgende Grand Prix op de Red Bull Ring in Oostenrijk.Categorie