Zagato toont retro Mostro 2 minutes leestijd

Zagato Maserati Mostro Concorso d'eleganza villa d'este 2015
Het Italiaanse ontwerphuis Zagato toont weer eens aan dat retro-ontwerp het mooiste is, op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este steelt het de show met de Maserati Mostro. De auto is een verlaat cadeau voor het 100-jarig bestaan van Maserati en is gebaseerd op de 450 S Coupé uit 1957.

Monster
Het model is misschien wel één van de mooiste monsters ooit, Mostro is namelijk Italiaans voor Monster. Het origineel werd in 1957 gebouwd voor Sir Stirling Moss, die er dat jaar een paar races mee deed, onder andere de 24h van Le Mans, helaas nooit met succes. Toch heeft de wagen een legendarische status verkregen en is een eerbetoon aan dit model meer dan terecht.

1957 Maserati 450S Costin Zagato coupe Mostro villa d este 2015

Mostro
De moderne interpretatie van Zagato is in één oogopslag te herkennen, maar profiteert van de moderne tijd. De wagen heeft een carbon fiber mono-cell constructie en ook alle panelen zijn gemaakt van het lichtgewicht materiaal. Voor de aandrijving is gekozen voor een Ferrari/Maserati 4.2 liter V8 motor, die via een 6-traps versnellingsbak het vermogen naar de achterwielen stuurt. De auto heeft verder alle Zagato kenmerken zoals een lange, lage neus, veel glas en een ronde achterkant. Ondanks alle lichtgewicht materialen heeft Zagato staal gebruikt rondom de cabine, voor het ontwerp esthetiek.

5 Stuks
Ondanks de onconventionele vormgeving, blijft de auto een straat-legaal model. Zagato zal 5 stuks gaan bouwen maar deze zijn allemaal al verkocht, voor een prijs die, net als specificaties, niet bekend is gemaakt. Wel heeft Zagato aangegeven dat de auto straat-legaal is gemaakt, alhoewel het onwaarschijnlijk is dat we de auto ooit op de openbare weg gaan zien.Categorie(ën)