Jaguar presenteert nieuwe XF 1 minute leestijd

Jaguar XF S 2016
Na 7 jaar vindt Jaguar het leuk geweest, het is tijd voor een nieuwe generatie van de XF! Meer technologie, beperking van het gewicht en een focus op clean design binnen en buiten. Het model werd gisteravond onthuld tijdens een eigen event in Londen, het publieksdebuut zal plaatsvinden op de  New York Motor Show volgende week. Aan het einde van dit jaar zal de auto in de showrooms verschijnen.

Dynamisch lichtgewicht
Met de tweede generatie is Jaguar begonnen met een leeg blad. Door gebruik te maken van aluminium is er maar liefst 190 kg bespaart ten opzichte van de voorganger, de torsiestijfheid nam met 28% toe. De gewichtsverdeling is met 50:50 nagenoeg ideaal, terwijl de elektrische stuurinrichting is afgesteld op sportief rijden. Optioneel is het Jaguar Configurable Dynamics systeem, waarmee het rij-karakter van de auto kan worden ingesteld. Onder andere de schokdempers, besturing en motorrespons wordt aangepast.

Technologie
In deze tijd is het infotainment systeem zeker een prioriteit, dat zit bij de nieuwe XF wel goed. Een volledig nieuw inControl Touch Pro-systeem is geplaatst, deze wordt aangedreven door een  Quad-Core processor computer en communiceert via een snel ethernet-netwerk in de wagen. Centraal in de wagen is een 10,2 inch display met Dual View technologie, waarmee de bestuurder en passagier een eigen beeld kunnen kiezen. Het instrumentarium is nu ook net als bij de Range Rover modellen en de XJ een LCD display, die 12,3 inch meet.Categorie(ën)