Aston Martin test DB9 opvolger 1 minute leestijd

Aston Martin DB9 successor mule testing Nurburgring Nordschleife
Volgend jaar zal de DB9 worden opgevolgd door een nieuw model, op de Nürburgring wordt ondertussen druk getest met een mule. De wagen vermomd als DB9, heeft een chassis volledig vervaardigd uit aluminium en wordt aangedreven door een 4 liter bi-turbo V8 die wordt geleverd door AMG.

Preview
In Genève liet Aston Martin begin deze maand een aantal nieuwe modellen zien, waaronder het DBX Concept. Hoewel dit een SUV cross-over model betreft, is het wel een tastbaar voorbeeld van de vernieuwde design-taal. Volgens Aston Martin’s design directeur Marek Reichman zal het ontwerp meer revolutionair dan evolutionair zijn. De huidige design-taal van Aston Martin was gezet in 1993, met de DB7.

Powered by AMG
Aston Martin krijgt van Mercedes-Benz huistuner AMG de bestaande 4 liter bi-turbo V8 motor, die wel wordt aangepast. Bijvoorbeeld het motor-management, de turbo’s en het uitlaatsysteem zal worden gemodificeerd naar het karakter wat hoort bij sportwagen. De motor zal ongeveer hetzelfde vermogen leveren als Aston Martin’s V12 motor die decennia lang is gebruikt en doorontwikkeld.

Aanduiding
Marek Reichman verteld dat wordt gedacht over een nieuwe modelnaam, de voor de hand liggende aanduiding DB10 zal in ieder geval niet worden gebruikt. Deze naam blijft voorbehouden aan het model dat zal schitteren in de nieuwste James Bond film, Spectre. Wat het gaat worden is dus nog even een geheim tot het model volgend jaar zal worden onthuld.Categorie(ën)