Slechts 24 stuks: Aston Martin Vulcan 2 minutes leestijd

Aston Martin Vulcan Geneva Motor Show 2015-1
Wie op zoek is naar een super-exclusief speeltje voor op het circuit kan op de Autosalon Genève kiezen uit twee nieuwe modellen, waarvan de Vulcan er één is. Het is misschien wel de meest extreme Aston Martin ooit ontworpen, laag, breed en lang. Voorzien van een dikke 7 liter V12 motor die 800 pk produceert, is de auto niet alleen een tastbaar voorbeeld van waar Aston Martin toe in staat is, het hint ook naar een nieuwe designtaal. Wie de uit carbon fiber opgetrokken Vulcan wil aanschaffen moet wel snel zijn, er worden slechts 24 stuks gebouwd voor € 2,5 mln per stuk.

Leren
Wie de LaFerrari FXX K koopt, mag er in rijden wanneer Ferrari dat wil, meenemen naar huis of gebruiken wanneer het jouw uitkomt is nicht im frage. Aston Martin kiest een andere strategie, maar is zich wel bewust dat niet iedereen zomaar rondjes kan rijden in deze beul. Daarom is er een programma ontwikkeld waarbij de eigenaar een cursus met de Vulcan doorloopt waarbij het vermogen van de motor geleidelijk richting zijn top wordt opgevoerd. Vanaf 2016 organiseert Aston Martin diverse race evenementen voor de cliëntèle, Aston Martin on Track on Steroids.

Details
Dan de auto zelf, dat lijkt echt de allerlaatste hurrah van de verbrandingsmotor te worden. Geen hybride aandrijving of andere hulp, gewoon een dikke 7 liter V12 die tot in het maximale is getuned door de race divisie van Aston Martin. De motor is gekoppeld aan een sequentiële 6-traps transmissie van Xtrac, voor de remmen heeft men zich tot Brembo gewend voor 360 mm grote keramische schijven en forse klauwen. In de racewagen huist ook veel innovatie, de ophanging is voorzien van DSSV (Dynamic Suspension Spool Valve) dempers en de bestuurder kan kiezen uit een aantal ABS en Traction Control standen.Categorie(ën)