Bijzondere Volkswagen Sport Coupé Concept 1 minute leestijd

Volkswagen Sport coupe concept GTE Geneva Motor Show 2015-1
Volkswagen heeft met de Sport Coupé Concept GTE misschien wel één van de mooiste concept wagens van deze Autosalon Genève 2015. Het model is een voorbode op een nieuw sportief model dat tussen de Passat en Pheaton in op de markt gezet zal worden.

Passat CC
In eerste instantie kwam de sportieve coupé van Volkswagen op de markt als Passat CC, met de facelift in 2011 liet men de prefix vallen en werd de wagen alleen aangeduid als CC. Met het Sport Coupé Concept GTE model toont dat Volkswagen het model nog hoger wil positioneren, in het gat tussen de Passat en Pheaton.

Volkswagen Sport coupe concept GTE Geneva Motor Show 2015-6

Design
Volkswagen pakt in ieder geval de volle 10 punten wat betreft design. De wagen is langer en breeder, met mooie details zoals de LED-dagrijverlichting die vanuit de koplampen doorloopt in de grille. Binnenin is het goed toeven, meerdere touchscreen schermen, decoratie van carbon fiber, hout en hoogwaardige metalen.

Technologie
De Sport Coupé Concept GTE laat ook weinig te vragen over wat betreft de aandrijving, in het vooronder huist een 3 liter 6-cilinder TSI motor, op de achteras is een elektromotor gemonteerd. Het gecombineerde vermogen ligt op 380 pk, met een verbruik van 2 liter op 100 km.Categorie(ën)