Lamborghini onthuld Aventador LP750-4 SV 2 minutes leestijd

Lamborghini LP750-4 Aventador SV Super Veloce Stephan Winkelmann Geneva Motor Show 2015-1
Op de Genève Motor Show heeft Lamborghini de nieuwe Aventador LP750-4 SV onthuld, 6 jaar nadat het op dezelfde autosalon de Murcielago SV heeft gepresenteerd. De wagen heeft 50 pk extra ten opzichte van de standaard wagen, heeft verbeterde downforce en het onderstel is sportiever afgesteld. Tijdens de pers conferentie noemde Lamborghini CEO Stephan Winkelmann de wagen een cadeau voor de trouwe fans en klanten van het Italiaanse sportwagen merk.

SV
De 2 letters ‘SV’ zijn bij Lamborghini voorbehouden aan de meest sportieve uitvoeringen en staat voor Super Veloce (Italiaans voor hoge snelheid). Er is meer vermogen en het gewicht is waar mogelijk verlaagd, in het geval van de Aventador betekend dit 50 pk extra en 50 kg minder gewicht.

Specs
Het totaalvermogen van de nieuwe Aventador SV komt nu op 750 pk, het gewicht is nu slechts 1500 kg. Daardoor accelereert de wagen in 2,8 seconden naar 100 km/h, 8,6 seconden naar 200 km/h en 300 km/h is in 24 seconden gehaald. De exacte topsnelheid kan Lamborghini nog niet geven, wel zeggen ze dat dit boven de 350 km/h ligt. Remmen doet de Aventador SV overigens ook extreem goed, de keramische remmen laten de auto van 100 km/h naar 0 in 30 meter stoppen.

Bochtenwerk
Voor Lamborghini telt meer dan alleen acceleratie en topsnelheid, ook aan het bochtenwerk is gedacht. De auto behoudt zijn AWD systeem maar dit is flink aangepakt en voorzien van een haldex-koppeling, elektromechanisch sperdifferentieel en kan de auto in 3 verschillende rijmodi worden ingesteld.

Kopen?
Wie de auto in de garage wil zetten hoeft niet lang te wachten, nog dit voorjaar zullen de eerste wagens worden geleverd. Daarvoor moet wel flink betaald worden, Lamborghini verwacht niet minder dan € 327.190 exclusief belastingen voor de supercar. Meer zien en weten van de Super Veloce? Bekijk hier de persconferentie.Categorie(ën)