Jaguar F-Type met 4-wiel aandrijving en hand-bak 1 minute leestijd

Jaguar F-Type R AWD handgeschakeld manual transmission
Op de Los Angeles Motor Show heeft Jaguar de F-Type modeljaar 2015 gepresenteerd, met 2 belangrijke wijzigingen. De auto is nu ook te bestellen met een handmatige transmissie én een 4-wiel aandrijving optie is erbij gekomen. Het AWD systeem is beschikbaar op de V6 en V8, zelf schakelen kan alleen met het lichtere ‘S’-model. Verder is vanaf volgend jaar de coupé te bestellen met een carbon fiber dak en wordt de F-Type uitgerust met een nieuw elektrisch stuurbekrachtigingssyteem genaamd EPAS.

Zelf schakelen
Tegenwoordig zijn de automatische transmissies zo snel dat het zelf schakelen met een pook stukken trager is geworden. Toch zullen veel autoliefhebbers zelf willen schakelen en dat kan vanaf volgend jaar in de F-Type S en F-Type S coupé dankzij een transmissie van ZF. Het 550-pk vermogen van de F-Type R is te groot gebleken voor de transmissie en daarom blijft de 8-traps automaat de enige optie.

AWD
Voordat Jaguar-Land Rover werd overgenomen door Tata, was Jaguar bekend om zijn 4-wiel aandrijving, dat maakt nu een rentree. Het AWD-systeem wordt leverbaar op beide modellen, standaard gaat de volle 100% van vermogen naar de achterwielen, wanneer slip wordt gedetecteerd doen ook de voorwielen mee. Ze zijn te herkennen aan een ‘power-buldge’ op de motorkap en nieuwe ventilatieroosters, ook de prestaties van de AWD modellen zijn iets beter, het F-Type R AWD model sprint in 4,1 seconden naar 100 km/h, 0,2 seconden sneller dan met alleen achterwielaandrijving.Categorie(ën)