Onthulling Ferrari 458 Speciale A 1 minute leestijd

458 Speciale Aperta Mondial de l'automobile 2014-1-9
Op de Mondial de l’Automobile heeft Ferrari haar 458 Speciale Spider onthuld, genaamd 458 Speciale A (Aperta, Italiaans voor open). De auto zal worden gebouwd in een gelimiteerde oplage van 499 modellen, allen voorzien van een 605 pk / 540 Nm sterke V8. De pers conferentie van Ferrari is de laatste van Luca di Montezemolo die het stokje overdraagt aan Sergio Marchionne.

458 Speciale A
Trots wordt verteld dat de 458 Speciale A de snelste open Ferrari ooit gebouwd is, technisch gezien is de auto gelijk aan de coupé uitvoering. Dankzij de 605 pk sterke V8, gekoppeld aan een 7-traps dubbele koppeling transmissie, kan de auto in 3 seconden naar 100 km/h accelereren. Het dak dat 50 kg toevoegt aan het gewicht opent of sluit binnen 14 seconden. Vooralsnog zal de auto alleen worden aangeboden in ‘unique triple-layer yellow livery with a Blu NART and Bianco Avus central stripe’, gele lak met een blauw-witte striping.

Laatste persco van Luca
Misschien belangrijker dan de onthulde auto, is het vertrek van Luca di Montezemolo. Hij begon de pers conferentie met een diepe zucht, en zijn lichaamstaal sprak boekdelen. Charismatisch en vol passie maakte plaats voor emotioneel en kwetsbaar. Na afloop toonde Luca aan zijn opvolgers het model, om al zwaaiend te poseren voor de auto.Categorie(ën)