Jaguar opent Special Operations afdeling 2 minutes leestijd

jaguar-project-7-header
De afgelopen jaren zijn een aantal automerken ingesprongen op de wens van bijzondere modellen. Ferrari heeft het Special Projects programma, McLaren Special Operations, nu komt Jaguar daarbij met een afdeling voor bijzondere wagens gebouwd naar wens van de klant. De afdeling borduurt voort op ETO (Engineered to Order) en zal gaan bestaan uit 4 pijlers.

ETO
Het eerste teken van leven van een speciale afdeling was de Project 7 die in 2013 werd gepresenteerd, gebaseerd op de F-Type, gestoken in een fors gewijzigd jasje. De auto werd zeer enthousiast ontvangen door de pers, EVO magazine oprichter Harry Metcalfe besloot zelfs zijn journalistenbaan op te zeggen om in dienst te treden bij de speciale afdeling van JLR (Jaguar Land Rover). John Edwards krijgt de leiding over de afdeling.

Pijlers
De Special Operations afdeling van JLR staat op 4 pijlers, waarbij het creëren van bijzondere auto’s naar wens van de klanten de voornaamste is. Daarnaast wordt het mogelijk om wagens met afwijkende carrosserie te laten bouwen, coachbuilding doet daarmee weer zijn intrede bij JLR. Er wordt een uitgebreid programma opgetuigd voor klassieke wagens en tot slot komt er een lijn aan hoogwaardige accessoires.

Locaties
Special Operations zal worden gehuisvest in een eigen gebouw, waar in eerste instantie een team van 150 man aan de slag gaat. Het ‘technical centre’ krijgt een cliënten lounge, gerobotiseerde spuit cabines en een werkplaats met stations geïnspireerd op hoe Formule 1 teams hun wagens bouwen. Voor de klassieke wagens, wordt er andere locatie betrokken in Browns Lane, Coventry. Klanten kunnen daar vanaf 1 augustus terecht voor restauraties en onderhoud van klassieke auto’s. De 6 nog te bouwen E-Type Lightweights zullen de eerste wagens zijn daar worden gebouwd.



Categorie