Jaguar eert D-Type op Goodwood 1 minute leestijd

Jaguar Project 7 op D-type geinspireerde F-Type
Jaguar heeft de Project 7 gepresenteerd voor het debuut op het Goodwood Festival of Speed dit weekend.  De op de D-Type geïnspireerde F-Type, is flink verbouwd met veel carbon fiber, compleet ander interieur en kenmerkende vin (fairing) op de achterzijde. Vooralsnog blijft het bij slechts één ontwerp studie model, waarbij elementen zullen worden gebruikt voor een toekomstige hardcore F-Type.
Jaguar D-Type Tijdens de technische controle van de 2009 Mille Miglia.

Jaguar D-Type Tijdens de technische controle van de 2009 Mille Miglia.

Le Mans
De naam Project 7 refereert naar het 24h Le Mans succes van Jaguar, 7 keer wist Jaguar deze endurance race te winnen, 3 maal was dit de D-Type. De kleur van Project 7 is gebaseerd op dezelfde blauwe tint die de D-Type had toen deze in 1956 en 1957 de 24h van Le Mans won.

Power
De 5 liter supercharged V8 uit de F-Type V8S is gekozen voor de aandrijving, maar is aangepast en produceert nu 550 pk en 680 Nm koppel. Aanpassingen omvatten onder meer een free flow uitlaat, zodat de auto niet te missen is wanneer deze de hill climb op Goodwood onderneemt. Volgens Jaguar is de auto goed voor een sprint naar 100 km/h in 4,1 seconden met een begrensde top snelheid van 300 km/h.

Focussed
De buitenzijde van de auto is aangepast met andere bumpers, een grote diffuser en spoiler, de voorruit is een stuk verlaagd. Het cabrio dak wat de F-Type normaal gesproken heeft, is verwijderd om gewicht te besparen en gaf ruimte voor mooiere lijnen. Het interieur is volledig aangepast en voorzien van een enkele stoel met 4-punts veiligheidsgordel.Categorie(ën)