Porsche bevestigd, 4-cilinder boxster 1 minute leestijd

Porsche 911 GT3 Cup Engine Autosalon Geneve 2009-1
Bij monde van directeur Matthias Müller heeft Porsche bevestigd dat er een 4-cilinder turbo boxer motor komt in de nieuwe generatie Boxster en Cayman. De aankondiging komt vlak nadat Porsche de 4-cilinder aangedreven Le Mans racer heeft onthuld. Dat Porsche werkt aan een 4-cilinder turbomotor, is al jaren een publiek geheim.

Downsizing
Porsche moet de stap naar 4-cilinders maken om de CO2 emissies te beperken. Porsche verwacht dat het vermogen juist zal toenemen, de turbo-boxer motor zou goed zijn voor 400 pk, tegenover maximaal 340 pk van de huidige 6-cilinder.

Niet nieuw
Het zal niet de eerste keer zijn dat Porsche met 4-cilinders werkt, 20 jaar geleden was er al de 968. De nieuw te ontwikkelen motor zou ook zijn weg vinden naar de Macan en 911 Carrera.Categorie