Tuners pakken groots uit in Genève 2 minutes leestijd

FAB Design Lamborghini LP700-4 Aventador Autosalon Geneve 2014-1
De Autosalon van Genève is de enige beurs van het jaar waar naast automerken, ook designhuizen en tuners samenkomen. Vaste gasten FAB Design, Mansory en Carlsson presenteerde bijzondere creaties op uiteenlopende modellen. Een McLaren P1, Bugatti Veyron en Mercedes-Benz met bladgoud, het is allemaal te zien op de beursvloer.

FAB Design
Zwiterse tuner FAB Design is een jaar na de presentatie van de P1 er snel bij om de auto onder handen te nemen. Geen uitbundige body-kit voor de auto, subtiele extra vleugeltjes, andere velgen en een glitter-lak maken de auto iets opvallender. Naast de P1 wel een fors uitgebouwde auto, de Lamborghini Aventador met agressieve bumpers is opvallend groen.

Mansory
Het tevens Zwiterse Mansory had geen goede ervaring met het verbeteren van een Veyron, de Vincero werd in 2009 onthuld en heeft jaren te koop gestaan voordat deze (na nogmaals te zijn aangepast), naar een koper in de Verenigde Staten verhuisde. Ze proberen het kunstje opnieuw op een meer subtiele wijze met de Vivere. De auto heeft zichtbaar-zwart carbon met een eigen weave, wat contrasteert met mat-witte lak. De oude Veyron maakt een Super Sport indruk dankzij het meer afgesloten dak aan de achterzijde en afwijkende uitlaten. Naast de Veyron, presenteerde het merk een ‘verfraaide’ Rolls Royce Wraith, Bentley Flying Spur en Lamborghini Aventador.

Carlsson
Het Duitse Carlsson was van mening dat de nieuwe S-klasse wel wat extra bling kon gebruiken, en plakte bladgoud op en in de auto. Klassieke velgen zorgen voor een klein beetje stijl op een auto die ongekend hoog scoort op de poser-scale.

Meer tuning
Wie zijn auto wat subtieler wil aanpakken, kan ook terecht bij de andere tuners die ook op Genève staan. Bijvoorbeeld TechArt met nieuwe aanpassingen voor de Cayenne, Startech met JLR producten, RUF met extreme Porsches en Brabus met Mercedes-Benz’en die net wat meer oempf hebben.Categorie(ën)