GT3 racewagen van Lexus is nog concept 1 minute leestijd

Lexus RC F GT3 Concept Autosalon Geneve 2014-1
Lexus bouwt aan een jonger imago, dat deden ze bijna 10 jaar geleden met het LFA project en nu met een GT3 racewagen. De auto werd eerder getoond op de Tokyo Motor Show en is nu op Genève om rijke clientèle te polsen voor het racen in een Lexus.

2015
Volgens Lexus is het model dat geparkeerd staat op de beursvloer nog een concept, al lijkt de auto te voldoen aan de FIA reglementen. De auto is ook nog niet te bestellen, pas na een jaar flink testen zal Lexus beginnen met de verkoop aan raceteams.

V10 no-more
Het LFA project heeft veel te danken gehad aan het 10-jaar durende Formule 1 avontuur van Toyota, de V10 motor deelt veel van het F1 ontwerp en is gebouwd in dezelfde fabriek. In de RC F GT3 komt echter een V8 te liggen, een aangepaste versie van de RC F straatauto met 540 pk.

Racing
Net als met de LFA, zal het testen een public-affair worden. De auto wordt verwacht aan de start-streep bij de Japanse Super GT en Taikyu Endurance Series kampioenschappen, en de alom bekende 24-uur van Nürburgring.Categorie(ën)