Toyota toont FT-1 studiemodel 1 minute leestijd

Toyota FT-1
Toyota verraste vandaag op de Detroit Motor Show beursvloer met de FT-1 Concept, een auto waarbij in ieder geval geen rekening is gehouden met homologatie regels.

Uitbundig
Het exterieur van de auto heeft een paar kenmerken van de Formule 1 in zich, zoals de neus en luchthappers aan de zijkanten. Andere opvallende details zijn de bijzonder gevormde lichtunits (met een laag, centraal geplaatst mistlicht zoals bij de Ferrari F12berlinetta), het double-bubble dak en de diverse aerodynamische delen.

LFA
Van binnen is te zien dat de auto wat genen van de LFA in zich heeft, maar voorin is een 5 liter V8 geplaatst, waarschijnlijk van de Lexus RC F. Toyota heeft aangegeven dat er absoluut geen productieplannen zijn voor de auto, maar het betreft wel een werkend model. Toyota CEO Akio Toyoda heeft namelijk de auto al eens over het circuit gegooid.Categorie(ën)