Kers op de sport-taart 1 minute leestijd

Ferrari F12berlinetta

Dit jaar heeft de Autosalon Genève een erg sportief thema, gewichtsbesparing in combinatie met lager verbruik en meer vermogen is waar elk merk zich mee bezig houdt. Niet voor het eerst lijkt Ferrari de meeste aandacht te krijgen, dit keer met de nieuwe F12berlinetta, een V12 sportwagen die in 3,1 seconden op de 100 km/h zit.

Wedloop
Nog voordat de auto zijn debuut beleefde op de beursvloer, had Ferrari al 360 orders binnen tijdens een private showing. Ondertussen lijkt Ferrari er wel een gewoonte van te maken om elk opvolgend jaar ‘de krachtigste Ferrari ooit’ te presenteren. Volgend jaar zal namelijk de F12berlinetta de troon moeten afstaan aan de Enzo opvolger, F70.

Vloeiend
Geheel volgens de trend is de auto zuiniger, minder vervuilend, lichter en structureel meer rigide dan de 599. De door Pininfarina getekende auto heeft opvallende vloeiende vormen lopen over de zijkant, wat volgens Ferrari is geleerd van het XX programme. Doordat het zwaartepunt en de stoelen aanzienlijk lager zijn gemonteerd, is de auto een stuk kleiner dan de voorganger. 5 cm korter, 6 cm lager en 2 cm minder breed geven de auto meer sportieve potentie.

[nggallery id=18]Categorie(ën)