Lexus toont sportwagen coupé 1 minute leestijd

Lexus RC F Detroit Motor Show 2014
Eerder kwam Lexus met een concurrent voor de BMW M3, Audi RS4 en Mercedes-Benz C63 AMG, de IS F bleef in de schaduw. Het nieuwe model, de RC F, is een opvallende coupé met een 5 liter V8 en op de LFA gestoelde techniek.

Specs
De V8 krijgt ruim 450 pk / 520 Nm wat via een SPDS (Sports Direct Shift) 8-traps transmissie naar de achterwielen wordt gestuurd. De achteras is voorzien van een computergestuurd TV-differentieel (Torque Vectoring).

Turbo
Terwijl de Duiters vol inzetten op een turbo om het verbruik en de uitstoot te verlagen, blijft Lexus liever vrij-ademende motoren gebruiken. Maar ze passen wel een trucje toe, wanneer weinig vermogen wordt gevraagd, loopt de V8 op het Atkinson Cycle, als het gaspedaal verder wordt ingedrukt, schakelt de motor over op het Otto Cycle.

Debuut
De auto zal na de Detroit Motor Show in Geneve zijn Europese debuut maken. Dan zal er ook meer bekend worden over een race-versie waar nu aan wordt gewerkt.Categorie(ën)