Verlies per verkochte Veyron becijferd 1 minute leestijd

Bugatti Veyron Mille Miglia-1
Al jaren gaan de meest wilde verhalen over hoeveel verlies Bugatti maakt per verkochte Veyron. De bedragen variëren van 2 tot 4 miljoen, een onafhankelijk onderzoek was nooit gedaan, tot nu. Het analisten bureau Berstein Research heeft een lijst opgesteld met de meest verliesgevende modellen. Aanvoerder van verlies per verkochte auto is niet geheel verrassend de Veyron, met 4,6 miljoen euro.

Totaal
Het Bugatti project kost Volkswagen AG in totaal 1,7 miljard euro en het is niet het enige Volkswagen product in de lijst. Ook de Pheaton is verliesgevend met € 28.336,- wat moet worden toegelegd op elk verkochte auto.
Toch is het niet VAG wat de kroon pakt, Mercedes-Benz heeft met het Smart ForTwo project een verlies van 3,37 miljard Euro geleden.

Andere Namen
Op de lijst vinden we verder Renault, dat met per verkochte VelSatis € 18.886,- verloor, de bedragen worden daarna snel minder. Zoals de Audi A2 (€ 7.590,-) en Jaguar X-Type (€4.723,-).

Onbekend
Hoewel het onderzoek met grote zorg is uitgevoerd, kan het bedrag niet op de euro nauwkeurig worden vastgesteld. Automerken wilde niet reageren op het onderzoek en volgens Bugatti is het onderzoek niet plausibel.Categorie(ën)