2e Bugatti legend voor Jean Bugatti 1 minute leestijd

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti Frankfurt 2013-1
Bugatti probeert de laatste open auto’s te verkopen, daarvoor worden de oude legendes van het merk tot leven gewekt. Na de Jean-Pierre Wimille, werd op de IAA Frankfurt de Jean Bugatti onthuld. De auto heeft een volledig zichtbaar carbon koetswerk, het interieur is voorzien van licht en donker bruin leer. Gestikte afbeeldingen van de Bugatti 57 C herinneren nog het meest aan Jean Bugatti.

Jean Bugatti
De man die wordt geëerd met deze special edition, is de oudste zoon van Ettore Bugatti. Vlak na zijn geboorte, verhuisde de familie naar Molsheim waar toen de autofabriek werd gevestigd. Op jonge leeftijd tekende hij auto’s zoals de Type 41 en Type 57. Hij overleed op 30-jarige leeftijd nadat hij de macht over het stuur verloor tijdens een uitwijk manoeuvre voor een dronken fietser.

Legends
De Jean Bugatti is de 2e uit een serie van 6, waarbij er 3 modellen van elk gemaakt worden.Categorie(ën)