Baby-SUV Concept van Lexus 1 minute leestijd

Lexus-LF-NX-Concept-2013-IAA-Frankfurt
Het grote succes van de Range Rover Evoque heeft ongetwijfeld Lexus geïnspireerd om een compacte crossover te overwegen. De LF-NX Concept staat op de IAA Frankfurt model om de reacties te polsen op een auto met zeer uitgesproken vormgeving. De ronde vormen van Lexus concepts uit het verleden zijn nu ingeruild voor scherpe lijnen voor een nog meer agressief uiterlijk.

Hybrid Drive
Naast een design probeersel, heeft Lexus ook gedacht aan een vooruitstrevende aandrijving. De basis is de Hybrid Synergy Drive aandrijving afkomstig van de ES300h (bedoeld voor de Amerikaanse markt). Dit betekend dat de voorwielen worden aangedreven door een 2,5 liter benzine motor gecombineerd met een elektromotor goed voor een gecombineerd vermogen van ruim 200 pk.

L-Finesse
Het design van de LF-NX staat ook model voor het huidige stadium waar de L-Finesse design taal in zit. De grille is (zo mogelijk) nog groter en prominenter, waarbij de bumpers sterker afbuigen. De grille is nu voorzien van een diamant-vorm mesh, wat de aanwezigheid van de grille versterkt. Vormen aan de buitenzijde van de auto komen ook terug in het interieur. Donkergrijs leer is gecombineerd met opvallend ‘sunsrise yellow’ gekleurd leer, vormen van de grille komen terug in de console, inclusief het materiaal dat is gebruikt. Bovenal is de soms wat ingewikkelde Remote Touch Interface controller vervangen voor een touchpad zoals Audi gebruikt.Categorie(ën)