24h Le Mans: Zon komt op 1 minute leestijd

Le Mans 24h 2013 Ferrari AF Corse
Wanneer het weer langzaam licht wordt in Le Mans, likken een aantal teams hun wonden, 49 equipes maken zich op om nog 9 uur lang te rijden. Doordat de baan goed is opgedroogd, zijn de tijden een stuk sneller geworden, maar de vraag is of het droog blijft tot de finish vlag valt.

DKR Engineering
Het team van DKR Engineering kent een uiterst ongelukkige 24h Le Mans met diverse incidenten. Met nog bijna 10 uur te gaan spint de auto een aantal keer, waarbij het ook een ongeluk veroorzaakt met een Proton Porsche. Na groot tijdverlies kan de Porsche wel zijn weg voortzetten naar de pitstraat. Het LMP2 team rijdt rond achteraan het veld op de 48e plaats.

Tempo
Inmiddels dalen de tijden voor de LMP1 auto’s naar onder de 3 minuut en 30 seconden, LMP2 wagens gaan naar 3 minuut en 45 seconden en de LM GTE wagens ver onder de 4 minuten. Maar de posities zijn al uren onveranderd gebleven.Categorie(ën)