24h Le Mans: De Ochtend 1 minute leestijd

24h Le Mans 2013 Porsche GT3 RSR
De ochtend lacht Aston Martin tegemoet, wanneer Porsche, die aan de leiding gaat van het LM GTE Pro klassement, in de pitbox wordt geduwd. Bruno Senna kon daardoor eindelijk weer de leiding overnemen in het klassement. Opvallend aan dit jaar is dat alle LMP1 auto’s nog rondrijden en de race kent in totaal slechts 7 uitvallers.

Level 5
Gedurende de nacht had het Level 5 Motorsports team problemen met de hitteafvoer aan de achterzijde van de auto. Terwijl de auto stond te wachten aan het einde van de pitstraat, begon er flinke rookontwikkeling bij de uitlaten. Tijdens een pitstop in de ochtend, vatte de auto zelfs vlam en vlak voor de auto vertrok, sloegen de vlammen groot uit op de auto. Het weerhield coureur Tucker er niet van om te vertrekken en door de luchtstroom waren de vlammen gelijk gedoofd.

Aston Martin
De Engelse renstal wil niets liever dan de race winnen en opdragen aan Allan Simonsen, maar het gevecht met Porsche is een moeilijke. De speciale 911 RSR, gebouwd vanwege het 50-jarige bestaan van de 911, heeft een hoger tempo. De problemen die ze ondervonden gaven Aston Martin een comfortabele voorsprong, maar met Lietz achter het stuur van de Porsche blijft de voorsprong slinken. Na een lange pitstop, nam Porsche wederom de leiding over.Categorie(ën)