Toyota teaset GT86 cabrio 1 minute leestijd

Toyota FT-86 Open Concept sketch GT86 cabrio
Om de pers en het publiek alvast warm te krijgen voor de aanstaande GT86 cabrio heeft Toyota een schets de wereld in gestuurd van de auto. De auto die nu nog bekend is als FT-86 Open Concept zal op de beursvloer van Geneve dienen voor feedback, terwijl het automerk de productieversie verder ontwikkeld. Naast de cabrio wordt ook de i-Road concept gepresenteerd en zal de RAV4 zijn Europese debuut maken.

GT 86
De kleine, lichte en betaalbare sportwagen van Toyota heeft alom positieve kritieken gekregen. Project Engineer Tetsuya Tada heeft er nooit een geheim van gemaakt dat er een cabrio in de pijplijn zit, de markt van met name de VS zou voor goede verkoopcijfers zorgen, de auto zou gepland staan voor lancering in 2014.

Praktisch
Naast het speelgoed parkeert Toyota de i-Road concept, een 2-persoons stadsauto zonder uitstoot, die nog het meeste wegheeft van een luxe Renault Twizy. Naast de toekomstmuziek staat de productie versie van de Auris Touring Sports, de auto heeft amper verschillen ten opzichte van het concept model dat eerder in Parijs werd onthuld. Maar centraal staat de nieuwe RAV4, die wordt vergezelt door 2 design studies, die RAV4 Premium en RAV4 Adventure.Categorie(ën)