Backup stroom in de garage 1 minute leestijd

Chevrolet Volt
Met de accu’s als meest kostbare onderdeel van elektrische auto’s, is een zoektocht naar andere toepassingen een logisch gevolg. Na circa 10 jaar jaar moeten de batterijen worden vervangen omdat deze dan niet meer geschikt zijn voor het gebruik in auto’s, toch kunnen deze cellen een werking van ongeveer 70% behouden. GM en ABB hebben de handen ineen geslagen met een test om accu’s te hergebruiken als backup stroom voor thuis.

Proef
Vorig jaar demonstreerde GM een wijze waarop de auto de surplus stroom aan het lichtnet leverde, dit jaar werd gekozen voor een demonstratie die aantoont dat een accu niet direct afschreven hoeft te worden. In de proefopstelling werden 5 accupacks van de Chevrolet Volt gebruikt, waarbij bleek dat het modulaire pakket tot 2 uur stroom kan leveren voor 3 tot 5 gemiddelde (Amerikaanse) huishoudens. De accu’s van GM en het Energy Storage Inverter system van ABB leverde 50kWh stroom op 25 kW.Categorie(ën)