Een mooie Panamera 1 minute leestijd

Porsche Panamera Sport Turismo Shooting Brake Concept
De Porsche Panamera is een typische love-it or hate-it auto. De Sedan van Porsche deed flink wat wenkbrauwen fronsen toen de productieversie werd getoond in 2009 op de Shanghai Motorshow. Inmiddels zijn we gewend geraakt aan de lelijke Porsche en blijkt het, net als de Cayenne, een sales-topper voor het merk. Eerder werd een aangepaste Panamera gespot tijdens tests, in Parijs toonde Porsche een Panamera die zowaar vrijwel unaniem mooi wordt bevonden.

Scherp
De vreemdsoortige ronde vormen aan met name de achterzijde hebben plaatsgemaakt voor scherp gevormde achterlichten en, Shooting Brake klep. De styling van de auto zal in grote lijnen worden overgenomen voor de nieuwe generatie Panamera. Maar de auto is niet alleen een design showcase, de auto krijgt een doorontwikkelde versie van de hybride aandrijving mee die vorig jaar debuteerde. De nieuwe aandrijving is nu voorzien van plug-in hybrid techniek, dat door het groeiend aantal laadpalen snel mainstream begint te worden.

Vraag
Volgens Porsche beantwoord het model de vraag naar meer praktische modellen, die tevens de Shooting Brake trent volgen. De Porsche was niet de enige sportieve estate, onder andere door Mercedes-Benz die de CLS Shooting Brake presenteerde.Categorie(ën)