problemen voor M5 en M6 1 minute leestijd

2013 BMW M5
Tijdens een kwaliteitscontrole van BMW zijn grote problemen met de oliepomp geconstateerd. De getroffen modellen zijn die gemaakt vanaf juli van dit jaar, In Amerika zijn leveringen stop gezet, terwijl eigenaren wordt geadviseerd niet meer met de auto te rijden. Het vervangen van het onderdeel wordt in de VS uitgevoerd onder garantie en duurt een krappe 3 uur, hoe het zit met de Europese markt is nog niet bekend. De motor die intern bekend staat als S63Tu is de krachtigste motor ooit voor BMW M, terwijl het verbruik met 30% daalde ten opzichte van de V10 voorganger.

Oliepomp
Tijdens de kwaliteitscontroles werd geconstateerd dat de oliepomp volledige werking kan verliezen. Een motor waar geen olie doorheen circuleert, staat garant voor een serieus probleem. BMW kampt de laatste jaren met meer motor betrouwbaarheidsproblemen, wat met name in de VS aan het licht komt. Wat BMW doet voor de Europese markt, is nog niet bekend.Categorie