GP Bahrein weer op losse schroeven 1 minute leestijd

Bahrein GP 2012
Nadat vorig jaar de Grand Prix van Bahrein werd geannuleerd vanwege de Arabische lente, lijkt de race dit seizoen weer afgelast te worden. Door onrust in het land en protesten tegen het houden van de race in de Islamitische staat. Afgelopen weekend viel er een dode tijdens de protesten wat de druk opvoert op de FIA om de race wederom te schrappen.

Vorig jaar
De GP van Bahrein zou de seizoensopening zijn van 2011, dat liep anders dan gepland want nog geen maand voor de race werd deze afgeblazen vanwege de politieke onrust. Tijdens betogingen dat jaar vielen er 6 doden, in eerste instantie zou de race later in het jaar worden gehouden, voordat deze definitief werd afgelast.

Opnieuw onrust
In het begin van Februari begon de eerste onrust in de media te komen, inwoners verminken zichzelf en politici stellen zich kritisch op. Binnen de FIA zou de GP in Bahrein wederom als ‘ongepast’ worden betiteld, aldus de Guardian. Tijdens demonstraties dit weekend op circa 20 km afstand van het Bahrain International Circuit werd een 22-jarige demonstrant geraakt in zijn bovenbeen door een politie kogel, in het ziekenhuis overleed hij. Het overlijden gaf aanleiding tot nog meer protesten in de afgelopen dagen.

Geen probleem
De president van de Bahreinse autosportbond vertelde vorige week geen problemen te verwachten tijdens het raceweekend, iets wat Bernie Ecclestone kon beamen. Volgens hem is het “business as usual” en het circuit zou even veilig zijn als andere GP’s op de kalender.Categorie(ën)