V8 keuze voor Continental GT 1 minute leestijd

Bentley Continental GT V8
Door milieuregels betaald de vervuiler, daar houdt Bentley nu rekening mee. Op de Autosalon Genève werd vorig jaar de nieuwe Continental GT gepresenteerd, dit jaar is er naast de W12, een V8 optie bijgekomen. De uitstoot van de nieuwe V8 motor is 40% verminderd en gaat in Nederland minder dan € 200.000,- kosten, tegenover bijna € 300.000,- voor de 12-cilinder.

Minimaal
Het is natuurlijk fijn rijden met een W12 motor die 575 pk produceert. Maar wat betreft prestaties doet de V8 daar weinig voor onder, deze levert 507 pk en zal door het verminderde gewicht waarschijnlijk nog sneller zijn dan het zwaardere topmodel. De 4 liter, Bi-Turbo V8 is bekend van de Audi en is gekoppeld aan de 8-traps automaat versnellingsbak.

Sportiever
Het sportievere karakter van de auto wordt ook benadrukt voor een nieuwe voorbumper. De motor levert 660 Nm koppel over een groot toerental en is daarom rev-happy. Het geluid dat daarmee gepaard gaat is in lagere toeren een lage brom, wat hoger in de toeren luider en hoger wordt. De auto is ondanks de lichtere motor nog zeker geen lichtgewicht, de auto weegt een 2,3 ton.



Categorie(ën)