Electrisch concept van Infiniti 1 minute leestijd

Inifiti Emerg-E Concept
Op basis van de Lotus Evora, heeft Infiniti de Emerg-E gebouwd. Een uit Carbon-Fiber opgetrokken sportwagen met ruim 400 pk uit 2 elektromotoren en een acceleratie naar 100 km/h in 4 seconden. Het automerk heeft serieuze plannen voor productie, de auto zou rond de $ 150.000,- moeten gaan kosten.

Extender
De rijdende concept car heeft een 1.3l drie-cilinder range extender voor de accu’s die goed zijn voor een afstand van 450 km. Volgens Infiniti is deze auto een blik in de toekomst van het automerk, de laatste uit een drie-luik. Shiro Nakamura is verantwoordelijk voor 3 concept cars die het automerk presenteerde, de Essence en Etherea werden respectievelijk 3 en 1 jaar geleden getoond op dezelfde Autosalon.

Eigenaren
Volgens Inifiti zal de Europese markt bij uitstek geschikt zijn voor een productie versie. De typische klant voor de auto zal al een sportwagen bezitten, en ‘waarschijnlijk een Panamera’ volgens Francois Bancon. De elektrische sportwagen zal een extra auto voor rijplezier worden.

Zelf produceren is geen optie, voornamelijk vanwege het gebruik van Carbon-Fiber. Een probleem is dit niet, Inifiti zal een geschikte partner kunnen vinden in Pininfarina of de leverancier van het platform, Lotus.Categorie(ën)