nieuwe McLaren F1 in Mei 1 minute leestijd

McLaren_P12

McLaren heeft geen geheim gemaakt van grote ambities in de sportwagen markt. De nieuwe fabriek in Woking biedt een werkplek voor 800 personeelsleden, die zijn begonnen met de productie van de Mp4-12C. De auto is niet te vergelijken met het vorige model, de legendarische, BMW V12 aangedreven F1. Volgens het engelse Car Magazine zal McLaren de Formule 1 race in Monaco van dit jaar aangrijpen om zijn F1 opvolger, de P12.

Codename: P12
De nieuwe F1 heeft als codenaam P12 gekregen (de MP4-12C was de P11) en moet vanaf 2014 van de band rollen in Woking. De auto deelt overeenkomsten met de 12C, zo wordt waarschijnlijk gebruik gemaakt van dezelfde 3.8 V8 Bi-Turbo motor. Ook zal de auto worden opgetrokken vanuit een Carbon-Fiber monocoque, die door minder budgetbeperkingen uitgebreider en tevens lichter zal worden.

Nieuw
McLaren laat zich wederom inspireren door de F1, met onder andere een op de F1 gebaseerd stuur, met een prominente plek voor de KERS-knop. De motor moet een upgrade krijgen naar 800 pk, terwijl het gewicht onder de 1140 kg zal moeten blijven. De auto wordt getekend door Frank Stephenson en krijgt een meer uitgesproken vormgeving dan het vorig model.

MP4-12C Cabrio
Ook een cabrio versie van de MP4-12C staat in de planning, weinig informatie is nog beschikbaar over deze cabrio, meer informatie wordt verwacht op diverse autobeurzen van dit jaar.Categorie(ën)

Reacties zijn gesloten.