Nieuwe 308 GTi is los 1 minute leestijd

Peugeot 308 GTI 2015
Peugeot heeft vandaag alle info en foto’s vrijgegeven van haar nieuwe 308 GTi hot-hatch. De wagen heeft een 1,6 liter THP turbo-motor die goed is voor 270 pk / 330 Nm, het uiterlijk verschilt maar weinig van de 308 R Concept wagen die te zien was op een aantal motor shows. Eind dit jaar staat de auto in de showrooms, een publieksdebuut op de IAA Frankfurt in september is waarschijnlijk.

Torsen Sper-differentieel
Eerder kwam Peugeot met de RCZ R, die aandrijflijn is 1 op 1 doorgeschoven naar de 308 en dat is goed nieuws. Naast de krachtige motor en sportief afgestelde versnellingsbak betekend dat ook dat er een Torsen LSD (Limited Slip Differential) aanwezig is. De auto is natuurlijk een voorwiel-aandrijver, het stukje techniek is daarmee geen overbodige luxe.

Versies
Het topmodel van de 308 serie komt in 2 versies op de markt, met 250 en 270 pk. Die laatste sprint naar 100 km/h in precies 6 seconden, topsnelheid blijft begrensd op 250 km/h. Standaard staat de auto op grote 18″ velgen die eveneens grote remmen huisvesten, 380 mm groot. Meer informatie en prijzen zullen later bekend worden bij het officiële debuut.Categorie(ën)