Snelste Peugeot ooit is de RCZ R 1 minute leestijd

Peugeot RCZ R 2014
Peugeot staat niet bekend om zijn sportieve modellen, geen wonder dat de nieuwe RCZ R met zijn 270 pk en 330 Nm de meest krachtige Peugeot (voor de openbare weg) ooit is. De RCZ R zal op het Goodwood Festival of Speed het eerst te zien zijn, de officiële presentatie volgt later op de IAA Frankfurt. Op die autobeurs werd in 2009 ook de originele RCZ gepresenteerd.

Upgrades
Peugeot heeft als basis de RCZ Peugeot Sport gepakt, de 1.6 THP motor aangepast zodat deze 70 pk extra produceert. De auto wordt nog steeds aangedreven door de voorwielen, wel is er een Torsen limited slip differentieel gemonteerd om het rijbaar te houden. Ook het onderstel en vering is aangepast en strakker gemaakt, ook zijn de wielen met 19″ groter en sportiever. Een sportuitlaat zorgt voor een kleine gewichtsbesparing en een meer potent geluid.

Presaties
De toename in kracht zorgt voor een acceleratie naar 100 km/h in 5,9 seconden, de topsnelheid moest zelfs gelimiteerd worden op 250 km/h. Naast de lichtere sportuitlaat is er meer gewicht bespaard, door een zwart-metalen dak te monteren in plaats van gebold glas. De dieet kuur is goed voor een gewichtsbesparing van een beperkte 17 kg. Verder is het interieur sportiever gemaakt door sportkuipen te plaatsen, een korte versnellingspook en leder in combinatie met rode stiksels.Categorie(ën)