RM Sotheby’s veilt Pinnacle Portfolio 3 minutes leestijd

RM sothebys pinnacle portfolio auction monterey car week pebble beach concours d elegance
Het veilinghuis RM Sotheby’s jaagt op een nieuw record, die van hoogste opbrengst van een privé collectie. Het huidige record staat op $ 65.9 mln., de Pinnacle Collection zal daar op 13 augustus in Monterey ongetwijfeld overheen gaan.

Pinnacle Portfolio
Omvangrijke privé collecties van bijzondere wagens zijn moeilijk geheim te houden, Don Wallace wist dit wel geruime tijd voor elkaar te krijgen. Nu het eerste deel van de veilinglijst bekend is gemaakt, wordt pas duidelijk hoeveel wagens hij heeft. Stuk voor stuk museumstukken, wagens met lage kilometer stand en vaak het eerste of het laatst geproduceerde model. De lijst die RM Sotheby’s heeft vrijgegeven is nog slechts een vooraankondiging, de volledige catalogus met omschrijving wordt later verwacht.


Bugatti Veyron

De eerste en de laatste EB 16.4 Veyron coupé zullen het veilinggestoelte passeren, de wagens waren eerder dit jaar beiden aanwezig op de Autosalon Genève. De km-stand van de 001 toont slechts 764 mijlen, waarschijnlijk slechts van het in en uitrijden van transport, net als de 267 mijlen op de klok van de 300.

Ferrari’s
Een auto collectie mag pas zo genoemd worden als er Ferrari’s in zitten, en die zijn er. Een 365 Daytona Spider, 246 Dino GTS, 275 GTB, 250 LM, 250 GT LWB California Spider en de topmodellen 288 GTO, F40 LM, F50 en Enzo. Laatstgenoemde is niet zomaar een Enzo, maar de nr. 400 die cadeau was gedaan aan de paus en sindsdien slechts 180 km heeft afgelegd.


McLaren F1 LM

Een wagen die waarschijnlijk ver boven de 10 miljoen dollar gaat scoren, is de ’98 McLaren F1 waarvan er slechts 5 zijn gebouwd. 2 daarvan zijn later door McLaren Special Operations omgebouwd tot LM-specificatie, extra vermogen en een bodykit voor meer downforce.


Supercars & filmsterren

Don Wallace heeft dus een voorliefde voor speciale wagens en is niet gebonden aan een merk. In zijn collectie is één Maserati, de MC12, met slechts 768 km op de teller. De zeer gewilde Lamborghini Reventon met slechts 866 mijlen gereden en van hetzelfde merk de Miura P400 SV mét matching numbers, deze zullen ook een groot bedrag opleveren.
Ook worden een paar wagens geveild die schitterde op het grote witte doek, de 1000 pk sterke Saleen S7 Twin Turbo die te zien is geweest in Redline en Iron Man en de Koenigsegg CCXR uit Fast Five.Categorie(ën)