Audi wint eerste WEC race 1 minute leestijd

Audi LMP1 WEC R18 e-tron quattro 6 hours Silverstone 2015
In een bijzonder boeiend gevecht heeft de nummer 7 Audi equipe van Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer de eerste race van het FIA WEC seizoen gewonnen. De R18 e-tron Quattro had het niet makkelijk, Porsche en Toyota hadden een goed tempo, vooral de rijders-kwaliteiten van het trio zorgde voor de overwinning na 201 rondes.

Koningsklasse
Liefhebbers van racing kregen een spektakel stuk wat de Formule 1 race ‘s morgens in China niet kon bieden. Veel inhaalmanoeuvres en een spannend gevecht om de overwinning. De start van de nr. 7 was bijzonder slecht, de wagen viel zelfs terug in het GTE veld, terwijl de telemetrie van de wagen niet beschikbaar was voor het team. Porsche maakte veel indruk tijdens het weekend met de 919 Hybrid, de auto bestuurd door Mark Webber ging lange tijd aan de leiding maar moest in de beginfase opgeven vanwege een kapotte versnellingsbak.

Stop-Go
Vlak voor het einde van de race was de spanning compleet vanwege een stop-and-go penalty voor de leidende nr. 7 wagen. Het gat naar de Porsche bleek net voldoende, de top-3 finishte binnen 15 seconden.Categorie