Lexus LF-SA is vooral lelijk 1 minute leestijd

Lexus LF-SA Concept Cross Over Geneva Motor Show 2015-1
Lexus presenteert vrijwel elke motor show een nieuw concept, in Genève staat de LF-SA Concept centraal, een mini-cross-over. Het model zal vooral meningen uitlokken, het lijkt vooral op een Smart met styling van de NX-serie. Maar de auto staat voor meer dan design, het toont dat Lexus een nieuw segment wil betreden, dat van de compacte cross-over.

Compact
En compact is de LF-SA Concept zeker, met 3,45 in de lengte, 1,70 in de breedte en 1,43 hoog is de wagen zeker compact te noemen. Verder zijn er slechts 3 deuren op de wagen, maar kunnen er toch 2 passagiers plaatsnemen achter de voorstoelen. Een mooi detail is wel de velgen die doorlopen tot over de banden wat de indruk wekt dat de velgen groter zijn dan ze werkelijk zijn.

Productieplannen
Toen Lexus de LF-NX Concept toonde, had vrijwel niemand kunnen bevroeden dat er concrete productieplannen waren voor de wagen. Productieplannen lijken er ook niet te zijn voor de LF-SA, maar zeker weten doen we dat dus niet. Vooralsnog is het vooral een teken van ambitie van Lexus dat ze nog een segment lager willen gaan om verder te groeien.Categorie(ën)