Cadillac ATS-V onthuld in LA 2 minutes leestijd

Cadillac ATS-V Coupé 2015
In Los Angeles heeft Cadillac het nieuwe topmodel van de ATS serie onthuld, wat traditioneel als ‘V’ wordt aangeduid. De auto is verkrijgbaar als coupé en sedan, heeft Magnetic Ride Control vering, Brembo remmen en heeft net als de Duitse concurrenten een bi-turbo V6 wat 460 pk / 603 Nm koppel levert. Vanaf medio 2015 verschijnt de auto op de weg wereldwijd, al zal de auto in Nederland niet vaak voorbij rijden.

Europees verfijning
General Motors, waar Cadillac onder valt, besloot eerder te stoppen met Chevrolet in Europa, om daarvoor in de plaats Cadillac in de markt te zetten. Het netwerk in Nederland moet nog worden opgezet, vorig jaar werden slechts 7 Cadillacs op kenteken gezet. Om serieus genomen te worden in Europa moest er wel heel wat gebeuren aan de rijeigenschappen, dankzij Brembo remmen, een limited-slip differentieel en Magnetic Ride zou de auto een serieuze stuurwagen zijn. Een leuke noviteit is het no-lift shifting systeem, waarmee je het gaspedaal ingedrukt kan houden tijdens het koppelen/schakelen.

Track-pakket
Specificaties van de ATS-V spreken eigenlijk voor zich, een gewicht van 1630 kg, topsnelheid van 298 km/h en een acceleratie naar 100 km/h in 4 seconden. Om het statement van Europese verfijning wat kracht bij te zetten, claimt Cadillac dat de auto een serieuze track-tool is. Iets wat kracht bijgezet kan worden middels het track-pakket. Daarmee krijgt de auto een grotere splitter, extra ventilatieroosters, een diffuser en grotere spoiler op de kofferklep. Net als bij Corvette is ook de Performance Data Recorder te bestellen, die je vliegende ronde over de Nürburgring filmt en inclusief statistieken opslaat.Categorie(ën)