Ook Toyota klaar voor Le Mans 1 minute leestijd

Toyota TS040 Le Mans FIA WEC
Na Porsche en Audi heeft nu ook Toyota de LMP1 auto voor het WEC onthuld. De TS040 Hybrid blijft trouw aan een benzine motor, de 3,7 liter V8 levert 520 pk en is 25% zuiniger dan zijn voorganger. Gekoppeld aan 2 elektromotoren komt het totaal vermogen op 1000 pk.

4-wielaandrijving
Toyota blijft trouw aan de benzine motor, maar heeft nu wel net als zijn concurrenten 4-wiel aandrijving gekregen. Op de vooras is een elektromotor van Aisin gemonteerd, de Denso-unit op de achteras is hetzelfde als vorig jaar.

2 Teams
Toyota zal met 2 teams deelnemen aan het FIA WEC (World Endurance Series). de #7 auto zal worden bestuurd door Alexander Wurz, Stéphane Sarrazin en Kazuki Nakajima. Auto #8 is in handen van Anthony Davidson, Nicolas Lapierre en Sébastien Buemi.Categorie(ën)