Nieuwe M3 en M4 officieel 1 minute leestijd

BMW M4
De vorm van BMW’s nieuwste sportauto M3 en M4 is niet moeilijk te voorspellen, kenmerkende M-bumpers, 4 uitlaten en overal logo’s. De auto heeft weer 6 cilinders, nu geholpen door 2 turbo’s, waardoor de auto 431 pk / 550 Nm levert. Accelereren naar 100 km/h is in 4,1 seconden gebeurd, dat haal je niet met de “Smokey Burnout” functie, een systeem helpt de bestuurder met het neerleggen van een burn-out.

Sportiever
Na een M3 Coupé model dat vaker werd omschreven als GT auto, lijkt de M4 een stuk sportiever dan het uitgaande model. Veelvuldig gebruik van carbon fiber en aluminium maken de auto 80 kg lichter dan het vorige model.

Motor
Het hart van de motor is in feite de bekende en veel gebruikte N55 aluminium motor. Dankzij veel aanpassingen, heeft de M-divisie er 431 pk uit gekregen en noemt de autobouwer de motor nieuw-ontwikkeld.

Smokey Burnout
Het is vreemd om de ‘Smokey Burnout’ optie te zien in een lijst vol met saaie omschrijvingen. Toch is de optie niet geheel nieuw, het is een één van de elf beschikbare opties op de M DCT bak van de M5 en M6.

Debuut
Begin volgend jaar zal de sportwagen worden onthuld op de Detroit Motor Show, een Europees debuut zal later volgen in Genève.Categorie