2e Generatie VW Pheaton in Detroit 2 minutes leestijd

Volkswagen Pheaton Mondial l'Automobile Paris Motor Show 2012-1
De eerste generatie van de Pheaton bracht niet het verkoop succes wat was gehoopt door Volkswagen. Met name Ferdinand Piëch, geestelijk vader van de auto, had een groter succes verwacht. Toch blijft Volkswagen’s huidig CEO Martin Winterkorn, het project in leven houden. Op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, zal Volkswagen de 2e generatie presenteren, mogelijk een concept model om de reacties van het publiek te polsen.

VS
Een presentatie van de Pheaton in de Verenigde Staten is een logische stap, het grote merk wil al decennia lang zijn voetdruk in die markt vergroten. De 2e generatie Pheaton zal zeker niet in grote volumes verkopen, maar Martin Winterkorn geloofd dat het vlaggenschip klanten naar de dealers zal trekken. Ook geloofd Winterkorn dat Volkswagen een vlaggenschip zoals de Pheaton nodig heeft om zich te profileren en onderscheiden.
In 2018 wil Volkswagen jaarlijks 800.000 auto’s verkopen in de VS, analisten van IHS Automotive verwacht dat dit doel met 35% wordt gemist. Debet hieraan is de vertraagde Jetta en Passat, die ook niet echt in de smaak vallen bij de Amerikanen. Diverse auto’s specifiek voor de Amerikaanse markt zitten nog in de pijplijn, zoals de Crossblue Concept en de Tiguan die het erg goed doet in Europa.

Bevestigd
Dat de Pheaton een vervolg krijgt, was al bekend, Ulrich Hackenberg bevestigde het nieuws eerder op de Sao Paolo Motor Show. De auto krijgt het MLB-Platform als basis, hetzelfde als wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de Audi A8 en Bentley Continental GT / Flying Spur. Om het groene imago van Volkswagen te versterken, wordt ingezet op kleinere turbo motoren en waarschijnlijk een plug-in hybride.

Doelgroep
Voor Volkswagen blijft de doelgroep ongewijzigd, succesvolle mensen die niet willen opvallen. Daarom zal de Pheaton weer een strak, onopvallend uiterlijk krijgen terwijl de bouwkwaliteit van de hoogste normen is. Dit volgt de filosofie dat het eenvoudiger is om bestaande klanten te behouden, dan opzoek te gaan naar nieuwe klanten.Categorie(ën)