Audi A8 Facelift op de IAA 1 minute leestijd

Audi A8 Facelift 2014
Het Duitse Autozeitung heeft de hand weten te leggen op foto’s van de nieuwe A8 Facelift. De auto die nog is ingepakt in camouflage, zal in september op de IAA Frankfurt zijn debuut maken, wanneer ook de nieuwe S63 AMG voor het eerst te zien is. Ondanks de camouflage is duidelijk te zien dat de lichtunits, grille en bumpers zijn aangepast, ook de uitlaten zijn nu geïntegreerd in de achterbumper.

Upgrade
Naast uiterlijke kenmerken die het nieuwe model weer midden in de Audi designtaal plaatsen, worden ook de nodige technische updates gedaan. De laatste versie van Audi Connect MMI (Multimedia System) biedt internet, Google Maps (Earth en Street view) en gesproken berichten (zoals sms en email).
De koplampen en achterlichten zijn van het nieuwste Matrix LED type, een primeur van Audi.

Update
Voor de facelift worden geen nieuwe motoren verwacht, enkel updates van motoren die worden gedeeld met andere modellen. De 3 liter twin-turbo V6 diesel, en de 4.2 liter V8 TDI die wordt gedeeld met onder andere de Porsche Cayenne worden iets krachtiger en zuiniger. De hybride uitvoering en het 6,3 liter W12 topmodel blijven onveranderd.Categorie(ën)