Nieuwe S63 AMG op de IAA 2 minutes leestijd

Jenson Button and Lewis Hamilton star at Goodwood in 12C GT3 debut drive
Mercedes-Benz heeft alle informatie, foto’s en prijzen van de nieuwe S-klasse AMG vrijgegeven. De S63 AMG krijgt de bekende 5.5 liter bi-turbo V8 in het vooronder, een agressievere vormgeving laat de auto nog extra opvallen. In de basis kost de snelle zakenlimo € 176.950,-, de auto zal op de IAA Frankfurt zijn debuut maken, iets later in september verschijnt de auto in de showrooms.

BlueDIRECT
In het persbericht prijst Mercedes-Benz de tuning-afdeling van AMG voor het maken van de meest krachtige BlueDirect motor. 585 pk en 900 Nm koppel produceert de motor die is gekoppeld aan de AMG SpeedShift MCT 7-traps sporttransmissie. Naast meer power (43 pk meer dan de voorganger), is de auto ook lichter gemaakt, de auto legt 100 kg minder op de weegschaal dan zijn voorganger. Onderdeel van het dieet was het monteren van een Lithium-ion accu, wat 20 kg bespaart. De accu met een capaciteit van 78 Ah is ook compacter en minder gevoelig voor temperatuur wisselingen. De S63 AMG is na de SLS AMG Black Series de eerste auto die deze accutechniek gebruikt.

Mercedes-Benz S 63 AMG (W222) 2013

Betere prestaties van de S63 AMG met 4MATIC

4MATIC
Net als andere recente AMG modellen is de auto leverbaar met 4MATIC AMG vierwielaandrijving, deze optie is alleen te kiezen op de lange versie. Deze Long Wheel Base uitvoering kost in de basis € 188.950,-, een meerprijs van € 12k. Afhankelijk van de gekozen opties, accelereert de auto in 4,4 of 4 seconden rond naar 100 km/h. Net als andere AMG modellen, is de auto voorzien van AMG Ride Control, met de keuze uit C (Controlled Efficiency), S (Sport) en M (Manual).

Zuiniger
Voor een 2045 kg (2070 voor de LWB) zware auto, met 585 pk sterke motor, is het verbruik erg laag met slechts 10,1 liter per 100 km. Het ECO Start/Stop systeem draagt daar ook zijn steentje aan bij, al zal het opgegeven verbruik zelden worden gehaald in de praktijk. Rustig rijden is echter geen straf, de auto is volledig luchtgeveerd en voorzien van ADS Plus (Adaptive Damping System). Ook het MBC (Magic Body Control) in combinatie met RSS (Road Surface Scan) wat eerder debuteerde op de S-klasse is gemonteerd.

Kenmerken
De S63 AMG is te herkennen door grote luchtinlaten en een hoogglans zwarte grille met splitter op de voorzijde. Sideskirts en V8 Biturbo badges aan de zijkant, een dubbele uitlaat met diffuser aan de achterzijde. Standaard staat de auto op 19″ gesmede AMG Lightweight Performance velgen, met 255/45 banden voor, 285/40 achter.Categorie(ën)