Productie versie Bentley GT3 op FoS 2 minutes leestijd

Bentley Continental GT3 2014
Op Het grootste evenement van het thuisland van Bentley, is de productieversie van de Continental GT3 gepresenteerd, waarvan een concept eerder in Parijs werd getoond. Voor de aandrijving is gekozen voor de bi-turbo 4 liter V8, door overbodige luxe te verwijderen, is ruim 1000 kg aan gewicht bespaart. Geavanceerde aerodynamica zorgt ervoor dat de auto niet alleen snel is in een rechte lijn. Tijdens het Festival of Speed stuurt Bentley Boy Guy Smith de auto 2x per dag over de hillclimb.

Aandrijving
Veel aanpassingen zijn gemaakt op de V8 motor, zoals dry-sump smering, lucht inlaten en uitlaten. De kracht wordt via een carbon fiber propshaft naar een Xtrac sequentiële versnellingsbak gestuurd met 6 versnellingen. Paddles achter het stuurwiel bedienen het pneumatische schakel systeem, een limited slip differentieel op de achteras zorgt voor ideale grip in de bochten. De stuurinrichting is uitgerust met conventioneel hydraulische stuurbekrachtiging, de luchtvering is vervangen voor race-schokdempers die op 4 manieren is te verstellen.

Traditie
Door de GT3 te presenteren op het Festival of Speed, houdt het merk uit Crewe een traditie in stand, vorig jaar werd de Continental GT Speed voor het eerst getoond. Niet volgens de traditie is het netto gewicht van de auto, slechts 1300 kg maakt de GT3 een ongekend lichte Bentley. Voor de ontwikkeling is een samenwerking gestart met M-Sport Ltd., toch worden onderdelen zoals het stuur en stoelen met de hand bekleed.

Testen
Bentley begint nu met test- en ontwikkel programma, wanneer de auto door de FIA wordt goedgekeurd zal de auto volgend jaar deelnemen in de Blancpain Series.



Categorie(ën)