Sportief imago reïncarneert bij Bentley 2 minutes leestijd

Bentley Continental GT3
In de periode van na de WO I kende Bentley grote successen in de racerij. Onder meer op Le Mans wist het werk een aantal keer te winnen, met de baanbrekende 3 liter motor. Recenter, in 2003, bouwde Bentley de Speed 8 waarmee wederom Le Mans werd gewonnen. Nadat het programma werd stop gezet, zal Bentley in 2013 opnieuw de racerij in gaan met een FIA GT3 gehomologeerde racewagen.

W12
De Continental GT3 die het Britse merk als pronkstuk heeft geparkeerd is een concept en word aangedreven door de bekende W12 motor. Van de krachtbron die sinds 2002 wordt gebouwd in Crewe, zijn er reeds 50.000 stuks gebouwd, waarmee Bentley zich de grootste producent van 12-cilinder motoren mag noemen.
Bentley presenteerde op de stand tevens de nieuwe GT Speed, die is verbeterd op een aantal punten. De motor produceert nu 625 pk / 800 Nm en is gekoppeld aan een 8-traps ZF transmissie, wat goed is voor een sprint van 4,2 seconden naar 100 km/h.

Continental GT3
Het nieuwe leven voor een race afdeling in het hoofdkantoor te Crewe, kan komen door het succes van de vernieuwde Gentlemen’s Racers klassen. Mercedes-Benz en Ferrari verkochten circa 80 modellen in GT3 spec, McLaren verkocht sinds begin dit jaar al 25 MP4-12C GT3’s.

Continental GT
Precies 10 jaar geleden presenteerde Bentley de nieuwe Continental GT in Parijs, de auto is een succesnummer gebleken. Vorig jaar wist Bentley, ondanks de crisis, 32% meer auto’s te verkopen voor een totaal van 3,929 modellen.

Mulsanne
De gehele Bentley familie was aanwezig in Parijs, van de Mulsanne was een Mulliner editie aanwezig, in iPad Specificatie. Verder staat de auto op 21″ velgen en was voorzien van diamant-motief gestikt leder.

[nggallery id=101]Categorie(ën)