24h Le Mans: De start 1 minute leestijd

Le Mans 2013 start
Om 15:00 starte de 81e Le Mans 24h race, waarbij de 3 Audi’s het veld mochten aanvoeren voordat de R8 V10 GT Safetycar het veld vrij zou geven. Elk jaar staat de 24h Le Mans garant voor veel actie en is nu te volgen op RLT7 of Eurosport, of middels de vele livestreams.

Audi Vs. Toyota
Al  in de eerste ronde liet Toyota zijn tanden zien aan Audi, waarbij de nr. 2 en 3 audi’s al werden ingehaald door de TS030. Toyota reed zelfs kortstondig aan de leiding, voordat de safety car al na 10 minuten de race neutraliseerde vanwege een crash van de Aston Martin V8 Vantage met startnummer 95 die hard in de bandenstapels van Tertre Rouge klapte.
Overigens komen er 3 safety cars de baan op die het veld splitsen in LMP1 & LMP2 auto’s en de GT wagens.

De Deense Aston Martin equipe nr. 95 tijdens de kwalificatie.

De Deense Aston Martin equipe nr. 95 tijdens de kwalificatie.

Herstart
Coureur Allan Simonsen moest naar het medical center worden gebracht, terwijl de afgeschreven auto binnen werd geparkeerd. Door schade aan de vangrail die gerepareerd moest worden, duurde het bijna een uur voordat de race weer werd hervat.
Audi nr. 1 met André Lotterer achter het stuur vertrok aan de leiding en de Toyota die nog als 2e lag viel terug naar P4. De Nederlander Rob Leupen, teambaas van het Toyota Le Mans team zag het teleurgesteld gebeuren.Categorie(ën)