2014 BMW 4-serie officieel 1 minute leestijd

BMW 4-serie
BMW heeft een ‘nieuwe’ auto toegevoegd aan zijn modellen gamma, de 4-serie. De auto die vroeger als 3-serie coupe en cabriolet werd verkocht, is toegenomen in formaat, alsook prijs. De gewichtsverhouding is uiteraard neutraal 50:50, terwijl het zwaartepunt op een indrukkend lage 500mm is gehouden. Het publieksdebuut staat gepland voor de IAA Frankfurt in september en vanaf 5 oktober staat de auto bij de dealers, te bestellen als SE, Sport, Modern, Luxury of M-Sport.

Nieuwigheden
Hoewel BMW ervoor gekozen heeft om de auto hoger te positioneren dan de 3-serie, zijn de roots nog duidelijk zichtbaar. Aan de buitenzijde zijn er (net als op de 3-serie GT) air breathers geplaatst achter de voorwielen en dikkere bumpers. Het verschil tussen de 3- en 4-serie is daarom, op de chassisvorm na, eigenlijk minimaal te noemen.

iDrive updates
De 4-serie krijgt uiteraard de nieuwste versie van BMW’s iDrive en Connected Drive mee. Dit omvat techniek zoals een touch-sensitive iDrive controler, voetganger herkenning/waarschuwingssysteem, eCall en de laatste versie van BMW’s navigatie. Het iDrive systeem is gebouwd in een interieur dat tevens minimaal afwijkt van het standaard 3-serie interieur.

Motoren
Bij de lancering van de 4-serie, is de auto nog te bestellen in een paar motoren. Instappen kan vanaf de 420d, deze variant levert184 pk met opgegeven verbruik van 4,7 liter per 100 km (CO2 uitstoot 124 g/km). Wie liever op benzine rijdt, kan kiezen voor een 2 liter 4-cilinder 428i (245 pk) of het huidige topmodel, de 435i (306 pk).Categorie(ën)